17 қазан күні, тәжірибе алмасу мақсатында, Ақмола облысының кулинарлар қауымдастығы, оның президенті Елена Ивановна Мащинская бастауымен Көкшетау қаласының №1 құрылыс-техникалық колледжінде Қазақ асының шеберлік класы ұйымдастырылды. Іс-шараға Нұр-сұлтан қаласындағы "Qazaq Gourmet" мейрамханасының бас аспазшы Артем Канцев шақырылды.
"Астананың биік асүйі" кітабының бас авторы Артем Канцев төрт сағаттық мастер-клас барысында студенттерге маринадталған жалыны бар бұзаудың бауырынан пісірілген бауырдың, ананастың, саңырауқұлақ картобының және көшпендінің қозы бәлішін, қанзасы мен томаттары бар түйенің сорпасын, үйректен жасалған қуырдақ, қырыққабат және жоңқасы бар қызыл қырыққабаттан жасалған манты және т.б. тағамдардың жасалуын көрсетті. Артем білім алушы жастарға аспаз жұмысында өте пайдалы құпияларды ашты.
Мастер-класқа "тамақтандыруды ұйымдастыру" мамандығының студенттері, колледж әкімшілігі мен қызметкерлері қатысты.
Планкова Маргарита