30.10.2021
Оқу сабақтарындағы тәжірибе барысында "тамақтандыруды ұйымдастыру" студенттері даяшының лауазымдық міндеттерімен және жауапкершілігімен танысты, атап айтқанда :
Белгіленген стандарттарға сәйкес үстелді орнату
Бақылау тазалығын, жай-күйін және жинақтылығын аспаптар, ыдыс-аяқ, дастархандар, майлықтар арналған бекітілген даяшы үстелдер.
Мәзірлерді зерттеу, қонақтарға ұсынылатын негізгі және маусымдық тағамдар мен сусындарды білу.
Мейрамхана қонақтарына тағамдар мен сусындардың ерекшеліктері туралы кеңес беру.Тапсырысты құрастыруға көмек көрсету.
Мейрамхана клиентінен тапсырыс қабылдау.
Белгіленген қызмет көрсету ережелеріне сәйкес тағамдар мен сусындарды ұсыну
Клиентте туындаған мәселелерді шешу бойынша өз құзыреті шеңберінде шаралар қабылдау.
Мекемеге қонақжайлылық атмосферасын құру (қонақтарға деген көзқарас, мінез-құлық, сыртқы көрініс).